Verantwoord vermogensbeheer

Verantwoord Vermogensbeheer: ondernemen én investeren

Delen Private Bank is een buitenbeentje in de private banking sector. De rode draad doorheen de tachtigjarige geschiedenis van onze familiaal verankerde onderneming? Menselijkheid en duurzaamheid. Ons succes vloeit rechtstreeks voort uit het Delen-DNA: basiswaarden die centraal staan in alle aspecten van de interne werking én in elke vorm van dienstverlening tegenover onze klanten. Trouw aan deze integere basis streven we continu naar Verantwoord Vermogensbeheer: een inherent menselijke ondernemingsfilosofie én een consequent verantwoord investeringsbeleid.

Verantwoord Ondernemen: het Delen-DNA

Delen Private Bank zag het levenslicht in 1936, als wisselkantoor. Oprichter André Delen gaf de fakkel door aan zijn zonen, en onder leiding van de tweede generatie ontpopte de bank zich tot beursvennootschap en later tot vooraanstaand onafhankelijk vermogensbeheerder. Met haar familiale karakter en focus op waarden als continuïteit, transparantie en bedachtzaamheid – het Delen-DNA – leggen we een heel eigen accent. Integriteit is voor ons van essentieel belang, in onze relatie met klanten, medewerkers én de samenleving. Vertrouwen, zo beseffen wij maar al te goed, is de beloning voor een menselijke en integere aanpak, met de blik gericht op de lange termijn.

Verantwoord Investeren: de 4-stapsmethode

Bij Delen Private Bank is verantwoord investeren meer dan een modewoord. We onderschrijven de UN Principles for Responsible Investment, het raamwerk van de Verenigde Naties dat werkt aan een duurzamer globaal financieel systeem. Het portefeuillebeheer is een hoeksteen van onze professionele expertise. Het vermogensbeheer beantwoordt aan de huisfilosofie van gezond verstand, bescherming op lange termijn en evenwichtige groei. Dat betekent dat we weldoordacht investeren, en tegelijk alert zijn voor de kansen die zich op lange termijn aanbieden. Dat vraagt een fundamentele analyse, los van de waan van de dag. Het verantwoord investeringsbeleid is van toepassing op alle huisfondsen en zorgt voor een verantwoorde portefeuille-invulling in vier stappen: uitsluiting, engagement, integratie en impact.

 
 
Nederlands
Nederlands Français English