Marktinformatie

Waarom herstellen de beurzen terwijl de economie verzwakt?
10 september 2020 | Marktinformatie

De coronacrisis houdt de economie in de tang. Toch staan de beurskoersen hoger dan op het dieptepunt eind maart. Hoe komt dat ? Lees het hier.

Zijn aandelen vandaag nog aantrekkelijk na de recente beursklim?
28 augustus 2020 | Video

We leggen u ook in enkele woorden uit hoe het komt dat de beurzen blijven stijgen, zelfs al verzwakken de economische cijfers.

Volgt weldra het herstel?
29 mei 2020 | Marktinformatie

Wat is de impact van de coronacrisis op de wereldeconomie? Volgt er een herstel? Welke maatregelen neemt de overheid? U leest het in dit artikel.

Immuniteit van beurs en economie wordt getest
05 maart 2020 | Marktinformatie

De correctie van oktober werd gevolgd door een snel en fors herstel. De bezorgdheid omtrent de groeiperspectieven maakte plaats voor hernieuwd optimisme.

It’s complicated: de relatie tussen economie en politiek
03 december 2019 | Marktinformatie

De markten waren in 2019 vrij woelig. Beleggers werden heen en weer geslingerd tussen vertrouwen en twijfel, maar uiteindelijk kregen de positieve krachten de overhand. Welke?

De euro: 20 jaar kleurrijke geschiedenis
16 september 2019 | Marktinformatie

Het is een Europese paradox van formaat: ondanks de opmars van de eurosceptische bewegingen is de euro populairder dan ooit. Zeker, de euro heeft enkele pittige crisissen gekend. Maar steeds kwam de eenheidsmunt er sterker uit.

Groeivertraging doet markten twijfelen
02 september 2019 | Marktinformatie

De beurzen hebben de laatste tijd twee gezichten. Enerzijds maken beleggers zich ongerust over de tekenen van economische vertraging. De geopolitieke onrust heeft daar grotendeels mee te maken. Anderzijds kikkeren beleggers weer op wanneer de centrale banken hun gekende recept van nieuwe rentedalingen herhalen.

Economische weerbaarheid versus geopolitiek geruzie
06 juni 2019 | Marktinformatie

De economische trends die we in het begin van het jaar ontwaarden, zetten zich door in het tweede kwartaal. De markten zetten hun opmars verder, tot in mei. De opflakkering van het handelsconflict tussen de VS en China bracht dan opnieuw volatiliteit op de markten.

Blijft de economische groei op peil?
05 maart 2019 | Marktinformatie

Wat een spectaculaire ommekeer op de beurzen. Na de barslechte maand december - met dalingen van 10 tot 20% - volgde in januari de steilste beurshausse sinds 1987. Op twee maanden tijd maakten de financiële markten het verlies van vorig jaar ruimschoots goed.

Video Marktupdate: Een kwieke start van het beursjaar
27 februari 2019 | Video

Een kwieke start van het beursjaar

Marktinformatie
17 december 2018 | Marktinformatie

Na zes redelijk goede jaren, moesten de beurzen de laatste weken een stap terug zetten. Beleggers focussen zich op onzekerheden eerder dan op de economische fundamenten.

Evolutie van de beurzen
17 september 2018 | Marktinformatie

De beurzen herstelden zich enigszins in juli, maar in augustus bekoelde het enthousiasme door de oplopende handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten en door de crisis in Turkije.

 
 
Nederlands
Nederlands Français English