Marktinformatie

De euro: 20 jaar kleurrijke geschiedenis
16 september 2019 | Marktinformatie

Het is een Europese paradox van formaat: ondanks de opmars van de eurosceptische bewegingen is de euro populairder dan ooit. Zeker, de euro heeft enkele pittige crisissen gekend. Maar steeds kwam de eenheidsmunt er sterker uit.

Een beurs met twee gezichten
07 september 2019 | Marktinformatie

Groeivertraging doet markten twijfelen
02 september 2019 | Marktinformatie

De beurzen hebben de laatste tijd twee gezichten. Enerzijds maken beleggers zich ongerust over de tekenen van economische vertraging. De geopolitieke onrust heeft daar grotendeels mee te maken. Anderzijds kikkeren beleggers weer op wanneer de centrale banken hun gekende recept van nieuwe rentedalingen herhalen.

Economische weerbaarheid versus geopolitiek geruzie
06 juni 2019 | Marktinformatie

De economische trends die we in het begin van het jaar ontwaarden, zetten zich door in het tweede kwartaal. De markten zetten hun opmars verder, tot in mei. De opflakkering van het handelsconflict tussen de VS en China bracht dan opnieuw volatiliteit op de markten.

Video Marktupdate: Reality check op de beurs
24 mei 2019 | Marktinformatie

De beurs maakt gekke sprongen. Nochtans staan de Amerikaanse en Europese indices nog altijd ongeveer 15% hoger dan in januari. Waar komt die zenuwachtigheid vandaan? Onze experts houden het hoofd koel.

Blijft de economische groei op peil?
05 maart 2019 | Marktinformatie

Wat een spectaculaire ommekeer op de beurzen. Na de barslechte maand december - met dalingen van 10 tot 20% - volgde in januari de steilste beurshausse sinds 1987. Op twee maanden tijd maakten de financiële markten het verlies van vorig jaar ruimschoots goed.

Video Marktupdate: Een kwieke start van het beursjaar
27 februari 2019 | Marktinformatie

Een kwieke start van het beursjaar

Marktinformatie
17 december 2018 | Marktinformatie

Na zes redelijk goede jaren, moesten de beurzen de laatste weken een stap terug zetten. Beleggers focussen zich op onzekerheden eerder dan op de economische fundamenten.

Evolutie van de beurzen
17 september 2018 | Marktinformatie

De beurzen herstelden zich enigszins in juli, maar in augustus bekoelde het enthousiasme door de oplopende handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten en door de crisis in Turkije.

 
 
Nederlands
Nederlands Français English