Juridisch

Maak optimaal gebruik van uw liquidatiereserve

09 september 2020 | Juridisch

Houdt u binnenkort algemene vergadering voor uw vennootschap? Misschien sprak uw boekhouder u aan over de liquidatiereserve die binnenkort vrijkomt. Die vrijgekomen middelen wilt u uiteraard optimaal investeren. En ook tijdens de vijf jaar dat uw vermogen in de liquidatiereserve vastzit, kunt u dat geld binnen uw vennootschap fiscaalvriendelijk beleggen. Bij Delen Private Bank bent u twee keer aan het juiste adres.

Wat is een liquidatiereserve?

Sinds 2015 kunnen bepaalde* vennootschappen een zogenaamde liquidatiereserve aanleggen. Dat is interessant omdat het de fiscale kost op uitkeringen uit uw vennootschap aanzienlijk vermindert, van 30% naar 13,64% of – in sommige gevallen – zelfs 9,09%.

Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan deze regeling, en ook de uitkering zelf moet volgens bepaalde regels verlopen. Twijfelt u of uw vennootschap aan alle voorwaarden voldoet? Maak een afspraak met een van onze eigen fiscalisten via uw relatiebeheerder.

Indien uw vennootschap in 2015 (voor de winst van 2014) een liquidatiereserve aangelegd heeft, dan komt het kapitaal in 2020 voor de eerste maal vrij.

*Een vennootschap die voldoet aan 2 van de 3 voorwaarden: max. 50 medewerkers, max. € 9 miljoen jaaromzet (excl. btw) en max. € 4,5 miljoen balanstotaal, op geconsolideerde basis.

Verantwoord vermogensbeheer voor uw privévermogen

Laat uw vermogen professioneel beheren volgens uw wensen en op maat van uw risicoprofiel. Onze financiële experts volgen de economische actualiteit en de beurzen op de voet. En zij investeren uw portefeuille volgens de principes van verantwoord vermogensbeheer, gericht op de lange termijn en inspelend op thema's die de toekomst vormgeven. Tegelijk behoudt u een gedetailleerd overzicht van uw totale vermogen dankzij de Delen app en Delen OnLine. Veilig, snel en altijd beschikbaar.

Fiscaalvriendelijk beleggen voor uw vennootschap

Wist u dat ons discretionair beheer ook beschikbaar is voor uw vennootschap, op een fiscaal aantrekkelijke manier? Via de DBI-formule – Definitief Belaste Inkomsten – zijn de meerwaarden en dividenden op het aandelengedeelte van uw beleggingen zo goed als volledig vrijgesteld van vennootschapsbelasting. Interessant – ook tijdens de vijf jaar dat u de liquidatiereserve moet aanhouden.

 
 
Nederlands
Nederlands Français