Juridisch

Hoe ver reikt het arendsoog van de fiscus?
28 februari 2019 | Juridisch

Het bankgeheim smelt langzaam maar zeker weg. Dit artikel maakt u wegwijs in de belangrijkste ontwikkelingen over fiscale transparantie.

Hervorming van het huwelijksvermogensrecht
17 december 2018 | Juridisch

Op 1 september 2018 is - naast de modernisering van het erfrecht en de hervorming van de erfbelasting in het Vlaams Gewest - ook het nieuwe huwelijksvermogensrecht in werking getreden.

Taks op effectenrekeningen
17 september 2018 | Juridisch

Op 10 maart 2018 trad de wet betreffende de taks op effectenrekeningen in werking. Voor de meeste klanten is de taks een eerste keer verschuldigd in oktober 2018. Daarom brengen we hieronder de belangrijkste principes even in herinnering. We geven ook een overzicht van de mogelijke acties die u dient te nemen om zeker te zijn dat u alle verplichtingen in verband met de taks correct vervuld heeft.

Erfbelasting/successierecht op de gezinswoning: een vergelijking tussen de drie gewesten
03 juli 2018 | Juridisch

Het successierecht werd geregionaliseerd: sinds 1 januari 2002 zijn de gewesten van ons land bevoegd voor het bepalen van de belastbare grondslag, het tarief, de vrijstellingen en de verminderingen inzake successierechten.

Hervorming van het erfrecht
11 januari 2018 | Juridisch

Na meer dan 200 jaar worden de regels van het erfrecht ingrijpend gemoderniseerd en aangepast aan de noden van onze moderne maatschappij.

 
 
Nederlands
Nederlands Français English