Juridisch

Onroerend goed in het buitenland: de fiscaliteit onder de loep
15 oktober 2021 | Juridisch

Als eigenaar van onroerend goed in het buitenland stelt u zich ongetwijfeld vragen over de fiscaliteit. Ook als u wilt aankopen in de nabije toekomst. De rechtspraak van het Europese Hof van Justitie heeft geleid tot wijzigingen in de Belgische fiscaliteit.

De zorgvolmacht, nu ook voor uw persoon
28 september 2021 | Juridisch

Vandaag denken aan later, dat is het motto van elke goede planning. Dat geldt ook voor uw vermogen. Met een zorgvolmacht geeft u iemand de opdracht om over uw belangen te waken als u daar zelf niet meer toe in staat bent.

Successieplanning: al aan een schenking of legaat aan uw kleinkinderen gedacht?
04 mei 2021 | Juridisch

Uw kleinkinderen een financieel duwtje in de rug geven: hoe pakt u dat best aan? U leest het in dit artikel.

Schenken aan een goed doel: een blijvende nalatenschap
23 maart 2021 | Juridisch

U wilt een bijdrage leveren aan een liefdadigheidsinstelling na uw overlijden? Schenken aan een goed doel zorgt voor een blijvende nalatenschap. Lees meer over de mogelijkheden.

Haal het maximum uit uw liquidatiereserves
16 maart 2021 | Juridisch

Met de liquidatiereserve keert u het kapitaal van uw vennootschap uit op een fiscaalvriendelijke manier. Wat zijn de voorwaarden? Ontdek het hier.

Schenking roerende goederen: verdachte periode blijft behouden op drie jaar
18 januari 2021 | Juridisch

Goed nieuws als u roerende goederen wilt schenken. De Vlaamse regering behoudt de ‘verdachte periode’ dan toch op drie jaar. Eerder was er sprake van om die periode te verlengen tot vier jaar.

Gegeven is niet altijd gegeven: schenking tussen echtgenoten
15 december 2020 | Juridisch

Een schenking tussen echtgenoten vormt vaak een goedkoop en flexibel planningsinstrument. Wat is er mogelijk en waar moet u op letten? Ontdek het hier.

Het bewijs van de herkomst van uw vermogen is goud waard
22 oktober 2020 | Juridisch

De fiscus vraagt bewijzen naar de oorsprong en historiek van uw vermogen. Ook bankiers, notarissen en handelaars zijn wettelijk verplicht dat te doen. Over welke bewijzen gaat het?

Strengere kijk van de fiscus op inkomsten uit vastgoed
19 maart 2020 | Juridisch

In dit artikel wordt dieper ingegaan op de vraag hoe, in functie van de meest recente rechtspraak, de huurinkomsten en meerwaarden op beleggingsvastgoed worden belast.

Wijziging Vlaamse schenk- en erfbelasting?
03 januari 2020 | Juridisch

Het Vlaamse regeerakkoord overweegt een wijziging van de schenk- en erfbelasting tijdens de verdachte periode, het duolegaat, en de invoering van een vriendenerfenis.

Uw huwelijkscontract: ook belangrijk voor uw bankrekeningen!
12 december 2019 | Juridisch

U opende zonet een nieuwe bankrekening bij uw financiële instelling. Misschien denkt u dat de tegoeden op deze rekening ‘van u alleen’ zijn omdat de rekening enkel op uw naam werd geopend. Jammer genoeg is dit minder evident dan het op het eerste zicht lijkt.

Taks op effectenrekeningen
16 september 2019 | Juridisch

Vorig jaar werd een taks op effectenrekeningen ingevoerd. Hierdoor was elke natuurlijke persoon een taks verschuldigd van 0,15% indien hij of zij in de loop van 2018 titularis was van een of meerdere effectenrekeningen waarop voor minstens 500.000 euro aan belastbare effecten stond.

Meer nieuws
 
 
Nederlands
Nederlands Français English