Juridisch

Het bewijs van de herkomst van uw vermogen is goud waard
11 september 2020 | Juridisch

De fiscus vraagt bewijzen naar de oorsprong en historiek van uw vermogen. Ook bankiers, notarissen en handelaars zijn wettelijk verplicht dat te doen. Over welke bewijzen gaat het?

Maak optimaal gebruik van uw liquidatiereserve
09 september 2020 | Juridisch

Komt de liquidatiereserve van uw vennootschap binnenkort vrij? Dan maakt u best optimaal gebruik van de vrijgekomen middelen. En ook tijdens de vijf jaar dat uw vermogen in de liquidatiereserve vastzit, kunt u dat geld binnen uw vennootschap fiscaalvriendelijk beleggen.

Successieplanning: al aan uw kleinkinderen gedacht?
09 juli 2020 | Juridisch

Uw kleinkinderen een financieel duwtje in de rug geven: hoe pakt u dat best aan? U leest het in dit artikel.

De zorgvolmacht, nu ook voor uw persoon
25 april 2020 | Juridisch

Vandaag denken aan later, dat is het motto van elke goede planning. Dat geldt ook voor uw vermogen. Met een zorgvolmacht geeft u iemand de opdracht om over uw belangen te waken als u daar zelf niet meer toe in staat bent.

Strengere kijk van de fiscus op inkomsten uit vastgoed
19 maart 2020 | Juridisch

In dit artikel wordt dieper ingegaan op de vraag hoe, in functie van de meest recente rechtspraak, de huurinkomsten en meerwaarden op beleggingsvastgoed worden belast.

Wijziging Vlaamse schenk- en erfbelasting?
03 januari 2020 | Juridisch

Het Vlaamse regeerakkoord overweegt een wijziging van de schenk- en erfbelasting tijdens de verdachte periode, het duolegaat, en de invoering van een vriendenerfenis.

Uw huwelijkscontract: ook belangrijk voor uw bankrekeningen!
12 december 2019 | Juridisch

U opende zonet een nieuwe bankrekening bij uw financiële instelling. Misschien denkt u dat de tegoeden op deze rekening ‘van u alleen’ zijn omdat de rekening enkel op uw naam werd geopend. Jammer genoeg is dit minder evident dan het op het eerste zicht lijkt.

Taks op effectenrekeningen
16 september 2019 | Juridisch

Vorig jaar werd een taks op effectenrekeningen ingevoerd. Hierdoor was elke natuurlijke persoon een taks verschuldigd van 0,15% indien hij of zij in de loop van 2018 titularis was van een of meerdere effectenrekeningen waarop voor minstens 500.000 euro aan belastbare effecten stond.

Schenk rechtstreeks aan uw kleinkinderen zonder zorgen
11 september 2019 | Juridisch

U wilt uw kleinkinderen financieel steunen. Uw kinderen gaan hiermee akkoord want zij hebben zelf hun leven ondertussen financieel op de rails. U denkt aan een klassieke schenking of aan een testament in het voordeel van uw kleinkinderen. Maar let op. Deze technieken kunnen aanleiding geven tot ongelijkheid.

Hoe ver reikt het arendsoog van de fiscus?
28 februari 2019 | Juridisch

Het bankgeheim smelt langzaam maar zeker weg. Dit artikel maakt u wegwijs in de belangrijkste ontwikkelingen over fiscale transparantie.

Hervorming van het huwelijksvermogensrecht
17 december 2018 | Juridisch

Op 1 september 2018 is - naast de modernisering van het erfrecht en de hervorming van de erfbelasting in het Vlaams Gewest - ook het nieuwe huwelijksvermogensrecht in werking getreden.

Taks op effectenrekeningen
17 september 2018 | Juridisch

Op 10 maart 2018 trad de wet betreffende de taks op effectenrekeningen in werking. Voor de meeste klanten is de taks een eerste keer verschuldigd in oktober 2018. Daarom brengen we hieronder de belangrijkste principes even in herinnering. We geven ook een overzicht van de mogelijke acties die u dient te nemen om zeker te zijn dat u alle verplichtingen in verband met de taks correct vervuld heeft.

 
 
Nederlands
Nederlands Français English