Delen-Nieuws

De 5 favoriete aandelen van Paul De Meyer

01 augustus 2018 | Delen-Nieuws

In het dossier Vermogensbeheer 2018 van de krant De Standaard kwam Paul de Meyer, analist en Capfi Delen Asset Management, aan het woord. Hieronder vindt u de vijf favoriete aandelen van Paul De Meyer. Het artikel over zijn ervaringen als fondsbeheerder vindt u hier.

1. LVMH

“Deze internationaal gediversifieerde groep is wereldleider in luxe. Met hun zeventig sterke merken, waaronder Moët et Chandon, Louis Vuitton en Christian Dior, wisten ze in het eerste halfjaar weer dubbelcijferig te groeien qua omzet. Dankzij de uitstekende marges bedroeg de winststijging zelfs meer dan een kwart. Met hun wereldwijd platform en de uitstekende financiële situatie zijn ze goed gepositioneerd om tal van opportuniteiten te grijpen. De opkomst van de Aziatische middenklasse blijft de groei van de hele groep aanvuren en verklaart mede de bijna dertig procent extra omzet in het eerste semester.”

2. ALPHABET

“Alphabet is vooral bekend door de zoekmachine Google, maar dit door innovatie gedreven bedrijf is actief in tal van domeinen. Hoewel de andere activiteiten een beperkt deel van de groepsomzet uitmaken, zijn ze toch vaak toonaangevend. Zo heeft YouTube anderhalf miljard maandelijkse gebruikers en is zijn cloudbusiness de nummer drie in de wereld. Het besturingssysteem Android heeft een wereldwijd marktaandeel van 76 procent. Met een cashpositie van meer dan honderd miljard US dollar hebben ze meer dan genoeg middelen om de succesverhalen verder uit te bouwen.”

3. ANHEUSER BUSCH

“Na een jarenlang trackrecord van succesvolle overnames tapt onze Belgische brouwer ondertussen een op de drie pintjes wereldwijd, waaronder Budweiser, Stella Artois en Corona. Hun marges en geografisch bereik overtreffen die van de concurrenten. Met de overname van de Britse brouwer SABMiller in 2016 verhoogden ze hun schuldpositie aanzienlijk, maar ze kregen er met Afrika ook een grote groeipool bij. In de huidige risicoaverse markten worden een hoge schuldgraad en blootstelling aan de groeilanden als negatief gezien, dus de koers van het aandeel kwam de laatste twee jaar onder druk. Gesterkt door de geschiedenis beschouwen wij de schuldgraad als beheersbaar. De consument in de opkomende landen zal op de lange termijn eerder een troef zijn dan een risico.”

4. SAMSUNG

“Dit Zuid-Koreaanse bedrijf is wereldleider in tal van zijn activiteiten. Bij het brede publiek is het vooral bekend van zijn tv’s en smartphones, maar ze zijn bijvoorbeeld ook een van de wereldleiders in de productie van batterijen voor elektrische wagens. Het grootste deel van de winst – circa drie vierde – komt momenteel uit de halfgeleideractiviteiten. Net daar wringt het schoentje. Hier liggen de marges historisch hoog en de markt vreest dat hier gezien het cyclische karakter vroeg of laat een einde aan moet komen. Met een cashpositie van een derde van de marktwaarde geloven wij dat de groep zo’n storm probleemloos zou doorstaan. De markt houdt bovendien al rekening met die problemen, want de koers-winstverhouding staat rond de 6, wat laag is voor zo’n kwaliteitsbedrijf.”

5. CK HUTCHISON

“Deze Aziatische holding is zeer solide (A-rating). Het was het eerste bedrijf dat noteerde op de beurs van Hongkong. Het bedrijf is al actief sinds de eerste helft van de negentiende eeuw, maar de uitbouw werd de laatste vijftig jaar versneld door Li Ka-Shing, de rijkste persoon van Chinese afkomst, die nog steeds bijna een kwart van het conglomeraat in handen heeft. Met activiteiten in havens, telecommunicatie, distributie (in België bekend van Kruidvat en ICI Paris XL), infrastructuur en energie is het zowel geografisch als sectorieel sterk gediversifieerd. Met een korting van dertig procent op de onderliggende waarde is het aandeel bovendien laag gewaardeerd.”

Bron: De Standaard, dossier vermogensbeheer 2018