Delen-Nieuws

Musica Mundi

24 februari 2019 | Delen-Nieuws

Musica Mundi School: Jong talent op weg naar hun muzikale droom

Musica Mundi School is een gloednieuwe school waar jonge talenten hun secundaire studies volgen én een professionele muzikale opleiding op topniveau genieten. Het motto van de International School for Professional Musical Education and General Studies? Aiming high, moving forward. Hoog mikken en in volle vaart vooruit dus. 

De bedoeling is om het talent van jonge mensen te ontginnen – op menselijk en muzikaal vlak. “De studenten komen uit alle hoeken van de wereld: Rusland, Maleisië, Roemenië … noem maar op”, zegt Herman De Vleeschouwer, directeur van de Musica Mundi School. “Onze toegewijde docenten brengen hen in contact met een brede waaier aan leermethodes, artiesten en culturen. Zo ontwikkelen zij hun eigen klank, en ontdekken ze hun eigen muzikale ziel.” 

“Een school als Musica Mundi bestond nog niet in dit deel van Europa”, verduidelijkt Hagit Kerbel, die samen met haar echtgenoot de Musica Mundi School oprichtte. “Die jonge mensen moesten voortdurend strijd leveren tussen een degelijke algemene opleiding en hun muzikale ontplooiing. Dat is niet eerlijk. In de Musica Mundi School gaan beide opleidingen harmonieus samen.” 

Musica Mundi groeide doorheen de jaren uit tot een hechte en dynamische gemeenschap van eersteklas muzikanten, trouwe alumni en vrijgevige partners, waaronder Delen Private Bank. “Langetermijndenken betekent investeren in de toekomst.”, meent Paul De Winter, CEO van Delen Private Bank. “En waar komt dat beter tot uiting dan in de steun aan jonge beloftevolle talenten? Het partnership met Musica Mundi past dus volledig binnen de Delen-filosofie. Het vakmanschap, talent en enthousiasme van deze tieners maken indruk op ons. We dragen graag ons steentje bij om hen te helpen hun grote droom waar te maken!”

Bekijk het volledige concert hier

 
 
Nederlands
Nederlands Français