Delen-Nieuws

Kantoor Hasselt blaast 10 kaarsjes uit

21 november 2018 | Delen-Nieuws

In november is het precies 10 jaar geleden dat Bart Menten en Filip Gielkens, regioverantwoordelijken voor de regio Limburg, het kantoor Hasselt openden.

“Bart en ik hebben het kantoor opgestart in volle financiële crisis, in 2008”, herinnert Filip Gielkens zich. “Net in turbulente tijden moet je dicht bij je klanten zijn, letterlijk en figuurlijk. Dat is het moment waarop je vertrouwen wint of verliest. Onze filosofie van voorzichtigheid en onze langetermijnaanpak sloegen aan, en dat doet het nog steeds.” Het kantoor bouwde gestaag een netwerk uit. “Niet in het minst dankzij de fantastische samenwerking met Bank van Breda”, vertelt Bart Menten. “Samen volgen we het hele traject van de klant. We beantwoorden vragen over de uitbouw van de zaak, maar evengoed over de nieuwe erfrechthervorming, de effectentaks of de mogelijkheden voor pensioenopbouw”.

Bart Menten en Filip Gielkens

De cijfers tonen het succes van die formule: het team breidde uit van twee naar twaalf medewerkers, waarvan twee sinds 2017 in het kantoor in de Kempen. “We zijn nu marktleider in plaats van uitdager op gebied van discretionair vermogensbeheer in de regio”, zegt Bart trots. “Naast de beproefde Delen-signatuur hebben we ook steeds aandacht voor de couleur locale”, weet Filip. “We organiseren eigen infoavonden, golftornooien op de prachtige club in Houthalen en wijndegustaties”.

Dicht bij de klant zijn heeft ook een digitale dimensie. “Onze Delen app geeft een antwoord op de noden van deze tijd”, weet Bart. “De klant wil vandaag snel, efficiënt en veilig toegang krijgen tot zijn beleggingsportefeuille en relatiebeheerder. Ook dat creëert gemoedsrust en vertrouwen.” Filip vult aan: “Voor meer complexe zaken zoals vermogensplanning appreciëren onze klanten een goed persoonlijk gesprek, in de huiselijke omgeving van ons kantoor in Hasselt of de Kempen. Die twee samen - persoonlijk contact en digitale aanwezigheid – vormen een perfecte tandem in onze private banking business.”