Delen-Nieuws

“Golf zit in het DNA van Delen Private Bank”

29 mei 2019 | Delen-Nieuws

Op 31 maart gaf Paul De Winter de CEO-fakkel door aan René Havaux. Paul blijft lid van het directiecomité en zal er zijn expertise de komende tijd blijven delen met zijn collega’s. “De bank groeide de voorbije vijf jaar gestaag”, aldus het directielid. “We kennen een tegenovergestelde tendens als bij de grootbanken. Toen ik als CEO startte, telde de bank zes kantoren. Er zijn er ondertussen vier nieuwe bijgekomen en later dit jaar openen we in Waterloo nog een 11e vestiging.”

Van waar die tendens bij jullie om net meer kantoren te openen?

Wij willen dicht bij onze klanten zijn. Enkel zo kunnen wij hen een persoonlijke service bieden. Een gesprek moet immers in alle rust en comfort kunnen plaatsvinden. Als een klant eerst twee uur in de file gestaan heeft om tot bij ons te geraken, dan kan dat niet. Vroeger moest een klant uit de Kempen naar het kantoor in Antwerpen komen. Stel dat hij een afspraak had om 9u, dan was dat echt een opgave. Nu kan hij ’s morgens op een deftig uur vertrekken en zonder stress naar ons kantoor in Westerlo komen.

Anderzijds zetten jullie ook fel in op het digitale aspect. Hoe lopen die beide samen?

Technologie is een instrument om onze service veilig, efficiënt en persoonlijk te houden. Het is dus geen middel op zich. Ondertussen is de digitalisering een feit. We zijn gegroeid van 20 naar 100 IT’ers, we hebben onze eigen app ontwikkeld, samen met ons online platform, waar klanten een globaal overzicht hebben van hun portefeuille. Deze technologische evolutie stelt ons in staat om meer tijd te kunnen vrijmaken voor een persoonlijk gesprek met meer toegevoegde waarde. We kunnen veel meer tot de essentie komen en dat is waar het om draait.

 

Paul De Winter

Wat zijn de uitdagingen voor jullie de komende jaren?

De groei bestendigen, want de concurrentie wordt steeds groter. We moeten blijven focussen op onze sterktes. We zijn ondertussen twee jaar op rij uitgeroepen tot de beste digitale private bank van België. Er staan ons nog uitdagingen te wachten op het digitale vlak, het werk is nog niet af. Fintech krijgt meer en meer vom in onze organisatie. Reeds twee jaar organiseren we ook de Delen Hack Days. Deze hackathon is een event voor studenten en jonge professionals, zoals ontwikkelaars, creatievelingen en specialisten in beveiliging en artificiële intelligentie. Zij bedenken in team een aantal innoverende oplossingen voor onze sector. We doen dit om onze bank aantrekkelijk te maken voor jong IT-talent. Daarnaast moeten we ook alert blijven voor nieuwe wetten en spelregels. Maar we zijn voorbereid, we kunnen snel schakelen indien nodig.

Wat is het beste beleggingsadvies dat u ooit hoorde?

Dat is hier klant worden. (lacht) Ik weet hoe het er hier achter de schermen aan toe gaat, ik ken de ethiek, de waarden en normen. Ik zou hier zelf graag klant zijn. Je wordt volledig ontzorgd en krijgt een duurzaam antwoord op al je vragen. Dus in plaats van zelf op één specifiek aandeel in te zetten, kom bij ons.

Wat is het slechtste beleggingsadvies dat u ooit gehoord hebt?

Beleggen in complexe producten, waarvan je de precieze inhoud niet kent en het risico niet kunt inschatten. Wij passen dan ook voor modeverschijnselen zoals bitcoins. ‘Keep it simple’ is ons devies.

Waarom zijn jullie sponsor geworden van de Belgian Knockout?

Golf zit in het DNA van Delen Private Bank en zelf ben ik ook een echte liefhebber. We hebben ons eerste klantentornooi georganiseerd in 1992 en op vandaag hebben we er een 15-tal over gans het land. Toen we van de plannen hoorden, waren we meteen enthousiast. Er is ook een parralel te trekken met beleggen: de sport is een weldoordachte evenwichtsoefening. Kijk maar naar de slechte najaarsperiode op de beurs van vorig jaar. Nu is het terug een pak beter. In golf is dat ook zo. Je kunt al eens een mindere hole hebben, maar op 18 holes compenseert zich dat. Onze partnership met Pieters en Detry is een persoonlijk verhaal. Ik volgde ze al van in het begin van hun carrière. Het was een investering op lange termijn. We zijn blij met de resultaten die ze ondertussen behaald hebben.

Wat vond u het leukste moment op de Belgian Knockout vorig jaar?

Op zaterdag waren Pieters en Detry vroeg uitgeschakeld. Colsaerts was echter de man in vorm en het was mooi om zien dat hij erin slaagde om op een beslissend moment een ‘eagle’ uit zijn mouw te schudden op de 14 of de 15 en dat voor het oog van 2000 enthousiaste landgenoten.

Wat is de golfbaan waar je zelf het liefst naartoe trekt?

Ik speel ondertussen 30 jaar golf en voor mij en mijn familie is het meer dan een hobby geworden. We organiseren regelmatig familievakanties in het teken van golf. 10 jaar geleden zijn we voor het eerst naar Waterville geweest in Ierland aan de Atlantische Oceaan. Het weer valt er doorgaans beter mee dan algemeen gedacht wordt. Het is een wondermooie course. Je speelt er continue tussen de zee, de bergen en het groen van de natuur. Een echte aanrader!

 
 
Nederlands
Nederlands Français