Delen-Nieuws

DBI-fondsen: fiscaalvriendelijk beleggen via uw vennootschap

26 januari 2020 | Delen-Nieuws

Heeft u een vennootschap die in aandelen wil beleggen? Via de DBI-fondsen van Delen Private Bank doet u dat op een fiscaal aantrekkelijke manier. Want de meerwaarden en dividenden op het aandelengedeelte zijn zo goed als volledig vrijgesteld van vennootschapsbelasting.

Beperkte vrijstelling van meerwaarden

Een hele tijd geleden besliste de regering de wetgeving te verstrengen rond de vrijstelling van meerwaarden op individuele aandelen die worden aangehouden door een vennootschap. Die zijn sinds 2017 enkel vrijgesteld indien uw vennootschap een deelneming heeft van 10% in het bedrijf waarin ze belegt, of wanneer de aanschaffingswaarde van de betrokken aandelen minstens 2,5 miljoen euro bedraagt. In de meeste gevallen betekent dit: geen vrijstelling meer.

Oplossing: de DBI-bevek

Toch bestaat er een oplossing die vennootschappen toelaat om belastingvriendelijk te beleggen in aandelen: de DBI-bevek (Definitief Belaste Inkomsten). Deze bevek is specifiek gericht op vennootschappen, en heeft een bijzonder gunstig fiscaal statuut. Want zowel de dividenden die de bevek uitkeert als de meerwaarde bij uitstap uit de bevek genieten het voordeel van de DBI-aftrek, en zijn daarom zo goed als volledig vrijgesteld. Fiscaal zeer interessant dus. Zoekt u bijvoorbeeld extra rendement voor het geld van uw vennootschap dat vijf jaar lang geparkeerd staat op een liquidatiereserve? Dan is een DBI-fonds een goede keuze.

En er zijn nog meer voordelen. Dankzij de optimaal gediversifieerde DBI-bevek spreidt u uw risico, en maakt u gebruik van de ervaring en expertise van onze financiële specialisten.

25 jaar expertise in DBI-beveks

De DBI-bevek is voor de Delen Groep lang geen nieuwe manier van beleggen:

  • De fondsenbeheerder binnen de Delen Groep, Cadelam, heeft al meer dan 25 jaar ervaring met het beheer van DBI-beveks.
  • De DBI-beveks die binnen de groep beheerd worden, vertegenwoordigen een belegd vermogen van ruim 2,1 miljard euro.
  • Cadelam is in nauw contact met de fiscus over bepaalde voorwaarden waaraan de beleggingen binnen de bevek moeten voldoen. Zo zijn we zeker dat de bevek voldoet aan de voorwaarden voor het gunstige fiscale statuut.
  • De DBI-fondsen volgen de huisstrategie van Cadelam, gebaseerd op onze behoedzame en proactieve beleggingsfilosofie.
 
 
Nederlands
Nederlands Français