Delen-Nieuws

Belgian Knockout

01 juni 2018 | Delen-Nieuws

Midden mei maakte de Belgian Open in grote stijl haar comeback in het zonovergoten golfterrein van Rinkven. Het is voor het eerst sinds achttien jaar dat het tornooi, ondertussen de Belgian Knockout genoemd, opnieuw op de kalender van de European Tour verscheen. Dat is beslist geen toeval, nu verschillende Belgische golftalenten hoge toppen scheren.

Thomas Detry op Belgian Knockout

Thomas Detry

Thomas Pieters was ambassadeur van het evenement. Zijn hele familie stond trouwens achter de organisatie - de voorbereiding nam ruim twee jaar in beslag. Pieters streed samen met landgenoten Thomas Detry, Nicolas Colsaerts en vele internationale golfpro’s om de titel. Adrian Otaegui mocht de trofee mee naar huis nemen.

De meeste toeschouwers waren duidelijk gekomen om het Belgische toptalent aan het werk te zien. Als zij speelden, was het opvallend stil en rustig in de Delen-lounge …

De Belgian Knockout innoveert met een unieke spelformule, waarbij er na 36 holes 64 spelers doorgingen naar de knock-outfase. Ze speelden eén tegen één over negen holes stroke play met eventueel een sudden death op de laatste hole. Wie verloor, ging knock-out. Zo kregen de toeschouwers korte en spannende wedstrijden te zien. Daarnaast was er ook een beat-the-pro hole, waar een amateurgolfer een hole kon meespelen met de grote wereldsterren. De nieuwe toernooiformule werd gesmaakt, ook al bracht het soms verrassende wendingen in het spel met zich mee.

“ De meeste toeschouwers waren gekomen om het Belgische toptalent aan het werk te zien. Als zij speelden, was het opvallend stil en rustig in de Delen-lounge … ”

Hartelijk dank aan Thomas Pieters, Thomas Detry en alle andere golfspelers voor het geweldige tornooi. Wij tellen alvast af naar de volgende editie, volgend jaar!

De Delen-lounge op de Belgian Knockout

De Delen-lounge op de Belgian Knockout

 
 
Nederlands
Nederlands Français