Delen-Nieuws

A walk in the sky op erfgoeddag

21 juni 2018 | Delen-Nieuws

Op Erfgoeddag opende Delen Private Bank de deuren van de iconische BP-Building. Aanleiding was het jubileumjaar van de architect van het gebouw, Léon Stynen. Als liefhebber van moderne kunst, design en architectuur is de bank trotse sponsor van het Stynen-jaar.

Léon Stynen

Léon Stynen

De belangstelling was groot: alle 175 mensen die zich vooraf hadden ingeschreven tekenden present, ondanks het heerlijke zomerweer.

Een gids van het Vlaams Architecteninstituut leidde kleine groepjes bezoekers rond in de tentoonstelling “Stynen en zijn tijdgenoten”. Daar konden ze kennis maken met schetsen en tekeningen van zijn beroemdste realisaties, zoals het casino van Knokke en Oostende, deSingel en de Christus Koningkerk.

Het hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, was de panoramische wandeling op de twaalfde verdieping. Tanguy Ottomer, een gepassioneerde gids van Antwerpen, liet de gefascineerde bezoekers hun geliefde stad zien vanop 57 meter hoog: a walk in the sky. Het Crest-hotel, de Boerentoren, de Schelde … ze zagen er plots allemaal helemaal anders en nóg mooier uit.

“ De belangstelling was groot: alle 175 mensen die zich vooraf hadden ingeschreven tekenden present, ondanks het heerlijke zomerweer. ”

Opvallend veel buurtbewoners kwamen een kijkje nemen. “Hoe zou dat toch zijn, als je daar zo van boven staat?”, hadden zij zich al zo vaak afgevraagd. Hun antwoord achteraf: “Verbluffend! Wat wonen wij in een mooie buurt.”

De iconische BP-Building

 
 
Nederlands
Nederlands Français