Corporate

Paul De Winter geeft de fakkel door aan René Havaux

28 januari 2019 | Corporate

Op 31 maart 2019 volgt René Havaux Paul De Winter op als voorzitter van het directiecomité van Delen Private Bank. Paul De Winter blijft wel lid van het directiecomité. De samenstelling van het directiecomité en de raad van bestuur blijft dus dezelfde. “De leiding van de bank is teamwerk, en dat blijft zo”, aldus René Havaux. “Er is een nieuwe kopman, maar onze filosofie en strategie veranderen niet”, vult Paul De Winter aan.

René Havaux en Paul De Winter op de Delen-stand van Brafa 2019

Paul De Winter (°1959) zal zich volledig toeleggen op zijn commerciële taken binnen de bank. “Ik zal me opnieuw focussen op mijn oude passie: het contact met de klant. Nu is het ideale moment om de fakkel door te geven. René is 56, hij heeft dus alle tijd om de continuïteit van onze bank te verzekeren.”

Paul De Winter begon zijn carrière bij de bank bijna dertig jaar geleden. Hij volgde Jacques Delen op in 2014 als CEO van Delen Private Bank. Onder zijn impuls zette de bank de afgelopen vijf jaar haar gestage groei voort. De toename in klanten leidde tot een geleidelijke uitbouw van de kantoren (tien in totaal), een toename in personeel en belangrijke inspanningen op het vlak van digitalisering.

René Havaux gaat vanaf april dit jaar verder op de ingeslagen weg. “Er zijn voldoende uitdagingen”, glimlacht de toekomstige CEO. “We zullen Delen Private Bank verder op de kaart zetten als nichespeler in de markt van vermogensbeheer en vermogensplanning. We willen een bank zijn waar klanten en medewerkers zich thuis voelen.”

René Havaux (°1962) begon zijn carrière in de financiële sector in 1985, bij wisselagent R. Havaux & Cie S.C.S te Brussel, opgericht in 1931 door zijn grootvader. In 1999 werd de wisselagent een beursvennootschap, die vervolgens in november 2000 werd overgenomen door Delen Private Bank. René Havaux trad meteen toe tot de raad van bestuur en het directiecomité en werd later vicevoorzitter van dat directiecomité. Hij is ook verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de vestiging in Brussel.

 
 
Nederlands
Nederlands Français