Brafa

Delen Private Bank & Brafa, supporting fine arts!

Delen Private Bank is gepassioneerde sponsor van kunst en design. En die liefde delen we graag met onze klanten. Daarom waren we al voor het twaalfde jaar op rij enthousiaste partner van Brafa, de kunstbeurs in Tour & Taxis.

‘The fair of excellence’ of ‘De beurs van uitmuntendheid’, zo noemde een kunstcriticus Brafa. En dat is de nagel op de kop. In deze toonaangevende Europese kunst- en antiekbeurs staan topkwaliteit, expertise en authenticiteit voorop. De beurs biedt een uitzonderlijk breder waaier aan van kunstvoorwerpen, gaande van objecten uit de oudheid tot nieuwe werken van toptalent van vandaag.

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat u er op de beurs in contact komt met de fine fleur van de kunstwereld: kunstenaars, verzamelaars, galeriehouders en liefhebbers speuren de beurs af naar nieuwe aanwinsten en oude bekenden.

Voor deze twaalfde editie van Brafa haalde de bank alles uit de kast om de Delen-stand tot een verrassende ontdekkingstocht te maken langsheen ruimtes met verschillende sferen. Marie-Alix en Anne-Sophie Delen tekenden opnieuw voor het design en mocht rekenen op de tomeloze inzet van het logistieke team van Delen Private Bank. De stand wilde warme en huiselijke ruimtes voor de bezoekers creëren, een plek waar ze topwerken konden bewonderen van Belgische kunstenaars als Catherine François, Guy Vandenbranden, Paul Van Hoeydonck, Jules Wabbes en Jacques Moeschal, gecombineerd met Scandinavische klassiekers en Italiaanse kleurrijke invloeden.

Eregast: Christo

Brafa 2018 verwelkomde een van de beroemdste en meest toonaangevende namen uit de hedendaagse kunst: Christo. Hij en zijn vrouw Jeanne-Claude verwierven naam en faam met de verpakking van historische monumenten en installaties in open lucht, zoals de Reichstag in Berlijn en delen van Central Park in New York. Brafa toonde een historisch werk uit de jaren 60, Three Store Fronts (1965-1966). Deze sculptuur werd voor het eerst geïnstalleerd in het Stedelijk Van Abbemuseum in Eindhoven. U kon er vast niet nakijken: het is liefst 14 meter lang en 2,5 meter breed, en daarmee het grootste werk dat Brafa ooit tentoonstelde.

 

 
 
Nederlands
Nederlands Français English